1 - 5 dagars leverans | Betala med smidigt med Klarna, Apple pay eller Google Pay

Ärkeängel

Ärkeänglar och änglar

Ärkeänglar och änglar är högst upp i den himmelska hierarkin, och de är de mest kraftfulla och viktiga änglarna. De har en nära relation till kristaller, och man kan använda kristaller för att dra närmare till sig ärkeänglarnas vägledning och stöd.

Ärkeänglar och deras färger

Ärkeänglarna är de sju mest kända och kraftfulla änglarna i den himmelska hierarkin. Varje ärkeängel har sin egen unika färg, som symboliserar deras specifika egenskaper och kraft.

Användning av kristaller för att dra närmare till sig ärkeänglarna

kristaller för att dra närmare till sig ärkeänglarna
Ärkeänglar och änglar

Kristaller är kraftfulla verktyg för att dra närmare till sig ärkeänglarnas vägledning och stöd. Varje ärkeängel är kopplad till en specifik kristall, så det är bara att välja den ärkeängel du vill ha hjälp från och välja den rätta kristallen.

Skyddsänglar och deras relation till kristaller

En skyddsängel
Ärkeänglar och änglar

Varje person har sin egen skyddsängel, en speciell ängel som är dedikerad att skydda och vägleda dem genom livet.

Skyddsänglar är en nära relation till kristaller, och man kan använda kristaller för att förstärka sin relation med sin skyddsängel och få mer stöd och vägledning från dem. Det finns många olika kristaller som kan användas för att dra närmare till sig skyddsänglarna, så det är bara att välja den som känns rätt för dig.

Ariel

Ariel betyder ”lion of God”, och är en ärkeängel som är kopplad till elementet luft. Ariel är känd för sin förmåga att hjälpa oss att hitta vår inre styrka och kreativitet, och att förverkliga våra drömmar. För att dra närmare till sig Ariel och dess vägledning kan man bära en rosenkvarts, som är kopplad till denna ärkeängel.

Se alla rosenkvarts här!

Raphael

Raphael betyder ”Gud har botat”, och är en ärkeängel som är kopplad till elementet jord. Raphael är känd för sin förmåga att hjälpa oss att läka både fysiskt och emotionellt, och att ge oss kraft och mod i svåra situationer. För att dra närmare till sig Raphael och dess vägledning kan man bära en smaragd, som är kopplad till denna ärkeängel.

Gabriel

Gabriel betyder ”Gud är min styrka”, och är en ärkeängel som är kopplad till elementet eld. Gabriel är känd för sin förmåga att hjälpa oss att förstå vårt livs syfte och våra livsbeslut, och att ge oss mod och styrka att följa vår sanna väg. För att dra närmare till sig Gabriel och dess vägledning kan man bära en bergkristall, som är kopplad till denna ärkeängel.

Se alla bergskristaller här!

Raziel

Raziel betyder ”hemlighetsfull”, och är en ärkeängel som är kopplad till elementet vatten. Raziel är en vis ängel som kan hjälpa oss att öppna upp våra sinnen och se saker på ett nytt sätt.

Jophiel

Jophiel betyder ”skönhet av Gud”, och är en ärkeängel som är kopplad till elementet luft. Jophiel är en kreativ ängel som kan hjälpa oss att se skönheten i livet och inspirera oss att skapa något nytt.

Haniel

Haniel betyder ”glädje av Gud”, och är en ärkeängel som är kopplad till elementet jord. Haniel är en ängel som förmedlar kärlek och glädje, och kan hjälpa oss att finna harmoni och balans i vårt liv.

Ärkeänglarnas färger och deras betydelse

Som nämnts tidigare har varje ärkeängel en unik färg, som symboliserar deras specifika egenskaper och kraft. Här är en översikt över ärkeänglarnas färger och deras betydelse:

FärgÄrkeängelSymbolisering
BlåMikaelkärlek, medkänsla och visdom
LilaGavriilandlighet, inre frid och intuition
GrönRafaelhälsa, läkning och förnyelse
GuldGabrielmod, styrka och kreativitet
RödSarielkraft, passion och energi
OrangeUrielförståelse, visdom och klokhet
TurkosRazielmystik, själslighet och förståelse
MörkblåAzraeldjup insikt, medvetande och andlig utveckling.
VitZadkielrenhet, förlåtelse och andlig upplysning
Tabell som visar de olika ärkeänglarna och vilken symbolik och färg som tillhör.

Här kan du se alla kristaller sorterat efter färg

Helande gudinnor och änglar

Helande gudinnor och änglar
Ärkeänglar och änglar

Det finns många helande gudinnor och änglar som kan hjälpa oss att läka både fysiskt och emotionellt.

Här är några exempel på helande gudinnor och änglar:

 • Isis: Isis är en egyptisk gudinna som är känd för sin förmåga att läka och stärka. Hon är också kopplad till kärlek, och kan hjälpa oss att öppna våra hjärtan och förlåta.
 • Sekhmet: Sekhmet är en egyptisk gudinna som är känd för sin kraft och styrka. Hon är också en gudinna av helande, och kan hjälpa oss att läka från sår och sårbarhet.
 • Raphael: Raphael är en ärkeängel som är kopplad till elementet jord. Han är en mästare på läkande, och kan hjälpa oss att läka från såväl fysiska som emotionella skador.
 • Jophiel: Jophiel är en ärkeängel som är kopplad till elementet luft. Hon är en gudinna av skönhet och visdom, och kan hjälpa oss att fokusera på det positiva och se skönheten i världen. Hon kan också ge oss en djupare förståelse för oss själva och vår plats i universum.

Många av dessa helande gudinnor och änglar kan man vända sig till för att be om hjälp och stöd. Genom bön och meditation kan vi öppna upp för deras kraft och få den hjälp vi behöver för att läka och växa. Oavsett vilken gudinna eller ängel man väljer att be till, är det viktigt att komma ihåg att vi alla har den inre kraften att läka och förändra våra liv för det bättre.

86 ärkeänglar och deras namn

Det finns 86 ärkeänglar, och var och en har sin egen unika kraft och egenskaper. Här är alla 86 ärkeänglarnas namn:

 1. Mikael
 2. Gavriil
 3. Rafael
 4. Gabriel
 5. Uriel
 6. Chamuel
 7. Zadkiel
 8. Jophiel
 9. Haniel
 10. Cassiel
 11. Camael
 12. Raziel
 13. Anael
 14. Gabrielle
 15. Hanael
 16. Michaela
 17. Rachmiel
 18. Samael
 19. Raphaela
 20. Urielle
 21. Zachariel
 22. Anauel
 23. Barachiel
 24. Chasdiel
 25. Chedva’el
 26. Dinael
 27. Elemiah
 28. Gabriel
 29. Hana’el
 30. Iahhel
 31. Israfil
 32. Jefischa
 33. Kemuel
 34. Lelahel
 35. Madimiel
 36. Nith-Haiah
 37. Onoel
 38. Pahaliah
 39. Qafsiel
 40. Rachiel
 41. Ruhiel
 42. Sachiel
 43. Sedakiel
 44. Tzadqiel
 45. Tzaphkiel
 46. Tzadkiel
 47. Uzziel
 48. Vahagn
 49. Yefefiah
 50. Yekun
 51. Zephon
 52. Zerachiel
 53. Zophiel
 54. Zuriel
 55. Ariel
 56. Azrael
 57. Baraqiel
 58. Briel
 59. Dagiel
 60. Erelim
 61. Gediel
 62. Haziel
 63. Iah
 64. Jahaziel
 65. Kemuel
 66. Lahatiel
 67. Metatron
 68. Mihr
 69. Nanael
 70. Omael
 71. Peliel
 72. Puriel
 73. Qadishiel
 74. Raguel
 75. Raphael
 76. Raziel
 77. Sandalphon
 78. Sariel
 79. Shamshiel
 80. Tzadkiel
 81. Tzaphon
 82. Uriel
 83. Zadkiel
 84. Zadkiel
 85. Zaphkiel
 86. Zuriel

Vanliga frågor – FAQ

Vad är ärkeänglar?

Ärkeänglar är de mest kraftfulla och viktiga änglarna i den himmelska hierarkin. De har en nära relation till kristaller, och man kan använda kristaller för att dra närmare till sig ärkeänglarnas vägledning och stöd.

Vilka är de sju ärkeänglarna?

De sju ärkeänglarna är Mikael, Gavriil, Rafael, Gabriel, Uriel, Chamuel och Zadkiel. Var och en har sin egen unika färg och egenskaper.

Hur använder man kristaller för att dra närmare till sig ärkeänglarna?

Varje ärkeängel är kopplad till en specifik kristall, så det är bara att välja den ärkeängel man vill ha hjälp från och välja den rätta kristallen. Man kan bära kristallen på sig, meditera med den eller placera den i sin omgivning för att dra närmare till sig ärkeängelns vägledning och stöd.

Vad är skyddsänglar och hur har de relation till kristaller?

Skyddsänglar är speciella änglar som är dedikerade att skydda och vägleda en person genom livet. De har en nära relation till kristaller, och man kan använda kristaller för att förstärka sin relation med sin skyddsängel och få mer stöd och vägledning från den.

Var detta ett bra inlägg?
JaNej
Dela gärna inlägget

Se och läs om alla kristaller nedan

0
Din varukorg
 • Inga produkter i vagnen.