1 - 5 dagars leverans | Betala med smidigt med Klarna, Apple pay eller Google Pay

Välkommen till Kristallerna.se, en skattkammare för de mest förtrollande smaragderna och andra ädelstenar. Denna gröna ädelsten har länge fascinerat människor världen över och vi är glada över att kunna dela med oss av vårt brett sortiment av smaragdringar, smycken och kristaller för healing. Låt oss dyka ned i den fascinerande världen av smaragder och upptäcka hur dessa juveler inte bara berikar vår skönhet utan även bidrar till välbefinnande.

Smaragdens Trolska Skönhet

Den gröna smaragden, känd för sin livfulla nyans och exceptionella klarhet, är en klassiker inom ädelstenssmycken. Att bära en smaragdring eller ett smaragdhänge kan lägga en extra dimension av elegans och raffinement till din stil. Nedan ser du en lista över varianter och kvaliteter av gröna smaragder som vi erbjuder:

 • Ren Smaragd – Utan synliga inneslutningar
 • Medium Kvalitet – Mindre inneslutningar kan finnas
 • Låg Kvalitet – Synliga inneslutningar och färgvariationer

Med vårt urval strävar vi efter att tillgodose alla önskemål och budgetar, oavsett om du är samlare eller söker efter ett unikt smycke.

Från Grönt Till Glänsande – Ädelstensprocessen

Utforska geologin bakom smaragd med oss och förstå hur denna ädelsten tar sig från dess naturliga tillstånd till den färdiga juvelen hos en juvelerare. Geologi smaragd är lika intressant som ädelstenen är vacker.

Steg i Processen Beskrivning
Utvinning Smaragder utvinns från gruvor där förutsättningarna är optimala.
Slipning Ädelstenen slipas noggrant för att maximera dess lyster och form.
Polering Efter slipningen poleras smaragden för att få fram dess naturliga glans.
Färdig Juvel Den bearbetade smaragden blir sedan redo att ingå i smycken som säljs.

Kristallhealing med Smaragder

Inom kristallhealing anses smaragden ha starka helande egenskaper. Det sägs att bäraren kan dra nytta av harmoni, visdom och lugn. Här är några exempel på hur smaragder kan användas inom kristallhealing:

 • Balansering av hjärtchakrat
 • Ökad mental klarhet
 • Förstärkning av kärleksrelationer
 • Ökat självuttryck och kommunikationsförmåga

Att investera i en smaragd är inte bara en estetisk upplevelse utan också en potentiell källa till personlig tillväxt och välmående.

Det Magiska med Smaragdörhängen

Smaragdörhängen kan vara den perfekta gåvan till någon speciell eller ett elegant tillskott till din egen smyckessamling. Upplev skönheten och mångsidigheten hos smaragd genom att utforska vår samling av örhängen designade för att passa varje tillfälle.

Smaragdpris: Vad Påverkar Värdet?

Att förstå faktorerna som påverkar smaragdpriset kan hjälpa dig att göra ett informerat köp. Ädelstenens renhet, färgintensitet och ursprung är bara några av de aspekter som bidrar till prisets formation. Faktum är:

 • Renhet och klarhet spelar stor roll
 • Färgintensitet och nyansens kvalitet är avgörande
 • Marknadstillgång och efterfrågan påverkar priset

Varje smaragd är unik, och att förstå dess värde är en del av skönheten i att äga en.

Smaragd

Skapa Din Egen Stil med Smaragdsmycken

Inte bara är smaragder en ikon inom smyckesvärlden, men de erbjuder också bäraren ett sätt att uttrycka individuell stil och personlighet. Vårt sortiment omfattar olika smaragdsmycken som passar alla stilar och tillfällen:

 • Eleganta smaragdhalsband som fångar ljuset på ett förtrollande vis
 • Smaragdar infattade i vintageinspirerade ringar för en klassisk look
 • Moderna designarbeten där smaragden är i fokus för en trendig touch

Kombinera våra smaragder med andra ädelstenar eller ha dem som enskild fokuspunkt för att spegla din unika smak.

Placeringen av Smaragd i Historien

Smaragder har en rik historia och kulturyttringar i olika samhällen och epoker har skapat en mångsidighet i dess betydelse och användning. Intressanta faktakopplingar till sådana historiska spår kan hittas här nedanför:

Tidsperiod Användning och Betydelse
Antikens Egypten Smaragder var heliga stenar associerade med gudinnan Isis och evigt liv.
Medeltiden Ädelstenen ansågs ha skyddande egenskaper och användes ofta av kungligheter.
Renessansen Smaragder prisades för sin skönhet och användes flitigt i juvelerarkonsten.
Modern Tid Både som en lyxig accessoar och inom new age-rörelsen för dess healingegenskaper.

En genomgång av smaragdens historiska kontext ger inte bara en uppskattning för ädelstenen utan ger också inspiration för hur den kan bäras och användas idag.

Inspireras av Kända Smaragdägare

Kända personligheter genom tiderna har prytt sig själva med denna älskade ädelsten. Elizabeth Taylor, Cleopatra och kejsarinnan Sissi är bara några exempel på kvinnor som fascinerats av smaragdens lyster. Att bära smycken som liknar dem kan ge en känsla av glamour och tidlös sofistikation.

Välj Din Perfekta Smaragd

Vi på Kristallerna.se hjälper dig gärna att hitta just din perfekta smaragd. Kontakta oss för personlig service eller besök vårt showroom för att direkt få känna på och uppleva ädelstenens unika karaktär. Kom ihåg att en smaragd inte bara är en investering för nuet – det är en arv som kan överlämnas till framtida generationer.

För mer fördjupad information kring smaragdens belägg för healing och vetenskapliga perspektiv, läs denna fängslande artikel från Amelia som tar upp ämnet ur ett expertperspektiv.

Och för dig som är nyfiken på hur individer i olika kulturer ser på kristaller och deras plats i traditioner och modern livsstil, titta in denna intressanta studie utförd vid Stanford University.

Smaragd

Personliga Erfarenheter med Smaragder

Att omge sig med smaragder kan för många vara en djup och personlig upplevelse. För mig, som innehållsskapare med ett passionerat intresse för kristaller, har smaragden alltid utmärkt sig som en sten av visdom och helande. Dess gröna skimmer påminner om naturens lugnande essens och har blivit en symbol för inner frid och tillväxt i mitt liv. Det finns många sätt att inkorporera denna majestätiska sten i vardagen:

 • Använda en liten smaragd som bokmärke under meditation eller läsning
 • Bära en smaragdsten i fickan under stressiga dagar för balans och harmoni
 • Placera en smaragd på arbetsplatsen för att främja kreativitet och koncentration

Det är viktigt att komma ihåg att kraften i smaragder inte bara ligger i deras estetiska skönhet, utan även i den energi de kan medföra till sina ägare.

Förslag på användning av Smaragder

Användningsområde Förslag
Healing och Meditation Positionera en smaragd nära hjärtchakrat för att främja emotionell healing.
Personlig Stil Välj en smaragdinfattad brosch för att piffa upp en kappa eller klänning.
Hemdekoration Använd råa smaragder som ett naturligt och attraktivt inslag i heminredningen.
Smyckestillverkning Foga in små smaragder i handgjorda armband för en personlig touch.

Smaragdens mångsidighet gör att man lätt kan anpassa användningen efter personliga preferenser och ändamål.

Slutsatser och Framtidsperspektiv

Smaragden är inte bara en av de mest ikoniska ädelstenarna som pryder historiens sidor och dagens smyckeskrin – den är ett arv, en kompanjon och för många, en källa till personlig tillväxt och hälsa. På Kristallerna.se hoppas vi att varje besökare finner sitt eget sätt att uppskatta och nyttja denna fascinerande ädelsten i sitt liv.

Vare sig du är nyfiken på smaragdens praktiska tillämpning, dess historiska betydelse, eller söker det perfekta smycket för att komplettera din garderob, erbjuder vi en värld av möjligheter hos oss. Vi inviterar dig att utforska smaragdens värld och låta dess tidlösa skönhet berika ditt liv, både fysiskt och spirituellt.

Varje smaragd är unik, precis som dess innehavare – vi ser fram emot att hjälpa dig hitta din perfekta matchning hos Kristallerna.se.

Var detta ett bra inlägg?
JaNej
Dela gärna inlägget

Se och läs om alla kristaller nedan

0
Din varukorg
 • Inga produkter i vagnen.