Fri frakt | 18 - 30 dagars leverans

Butik Kontakt E-post Önskelista0 Kassan0

Hematitens egenskaper och betydelse

Dela gärna inlägget här!

Hematit är ofta refererad till som en blodsten på grund utav iron som finns i den som färgar vattnet rött när den slipas. Den är även känd som intellektets eller sinnets sten, perfekt för att hjälpa oss att komma ner till jorden och ”sortera ut” tankar.

Hematit lär oss balansen mellan man och kvinna, samt styrkan och förmågan att aldrig ge upp. Ofta relateras hematit till basiska chakrat och dess egenskaper lär vara stabil, orubblig och jordnära.

En transformeringskristall som hjälper till att lindra stress och öka närvaron

Lär vara en transformeringskristall som kan användas om man vill förändra sin situation och lindra stress. De kan jorda oss och locka fram teknisk expertis, problemlösning och matematiskt och logiskt tänkande. Hematit är även magisk då den lugnar och ger en fin grund att befinna sig på. Det går även bra att skriva ner sina tankar inför ritualer med hematiten.

Hematit i manifestation och ceremonier

Hematit i manifestation och ceremonier
Hematitens egenskaper och betydelse

För att få den fulla effekten av hematit bör den placeras vid fotänden av sängen eller meditera med den i handen. Man bör tänka på det man vill ha in i sitt liv och hur man kan få det att hända.

Alternativt, om man vill manifestera konkreta önskningar, som tex att få ett nytt jobb eller att flytta till en ny plats, så förespråkar kristaller som hematit, att man skriver ner de önskningar man har och även har med hematiten i manifestationen.

Hematit är en av tre kristaller som representerar det manliga spektret av moder jord, andra två kristaller som kan hjälpa till är Pyrit samt Kuprit. Om man tror på magi och eteriska energier är hematit är perfekt för att få kontroll över denna energi och hjälper oss att fokusera endast på det positiva.

Hematit förbereds bäst genom att laddas med hjälp av fullmånens ljus, ett ametistkluster och/eller en selenitplatta. Man bör rena den med hjälp av rökelse, ljud eller renande intentioner, men även med kristaller som rengör andra kristaller.

Varför har du dragits till denna specifika kristall?

Är det för att leva mer i nuet eller få bort negativa tankar? Ta med Hematiten till yogapasset eller ha den i väskan och meditera med mantrat ”jag är närvarande” för att öka närvaron till dig själv och stunden. Att införa Hematit i olika ceremonier och vardagliga ärenden hjälper oss att bli mer uppfyllda utav grundläggande känslor som jordning, stabilitet och orubblighet.

Hematit är även känt för att förbättra blodcirkulationen och öka energinivåer. Det har stora fördelar för de som lider av ångest eller depression, speciellt för dem som har svårigheter att behålla en positiv mental inställning. Det skapar även en positiv omkring oss, balanserar våra dragkrafter och harmoniserar energisystemet.

Hematiten som skydd och för att stärka astrala kroppar

Hematiten som skydd
Hematitens egenskaper och betydelse

Hematit är även utmärkt för att minska osäkerhet och ger ett skydd mellan oss och den omgivande miljön. Det skapar en barriär mellan oss och negativa energier och påskyndar återhämtningsprocessen.

Lägg en hematit eller bära en som smycke stärker inte bara våra fysiska kroppar utan även våra astrala kroppar. Hematiten aktiverar energicentrum i kroppen som skyddar mot negativa energier. Detta hjälper till att organisera och befriar oss från gamla tankar, så som ilska, bitterhet, frustration och rädsla.

Vissa kristallterapeuter föreslår att man använder hematit som en symbol för dina “hjältar” eller ”kraftdjur”, det vill säga det som bär våra liv inom oss när det känns som att vi är på botten. Följ några steps när du försöker meditera med hematit som att ha kristallen i handen. Sitt bekvämt och fokusera dina tankar på kristallen. Försök att känna den vibration som omger de.

Att programmera hematit för att uppnå mål och öka intuitionen

Det finns flera olika metoder du kan använda för att programmera hematit. Om du använder en hematit som har ett hål i mitten kan du knyta en bit tråd eller ett band runt den för att bära den runt halsen. Om du använder en fyrkantig eller icke-hål hematit, så kan du bära den i fickan. Medan du bär på den tänk på den positiva tanke som du vill programmera in i hematit.

Du kan också programmera hematit genom att ta den i din hand och fokusera på de positiva tankarna samtidigt som du visualiserar dem som använder kristallen som ett medium. När du är klar med denna visualisering ta ett djup andetag och släpp ut alla negativa energier som du känner. Gör det här hela ritualen varje dag för att öka effekten.

Hematiten som verktyg för att uppnå hållbar glädje och förtroende

uppnå hållbar glädje och förtroende
Hematitens egenskaper och betydelse

För att dra ut hematitens maximala potential bör du placera en i ditt hem. Tänk på vilket rum som är mest lämpligt för hematiten, exempelvis ett sovrum eller sett att skapa balans i ett vardagsrum eller ett arbetsrum. Du kan också placera den nära dig när du reser för att beskydda och balansera dina energier.

Du kan också använda hematit runt ett dörrhandtag eller bälte för att påskynda processen för manifestationen. Använd hematit för att öka din intuition. Den hjälper dig att hitta utvägar ur situationer som du tidigare inte känt dig helt bekväm med.

Hematit mediterar också kraftfullt. Ta ett par djupa andetag och undersök din intention. När du är färdig med denna process, ta hematiten i din hand och be om beskydd och avancerade förmågor att hjälpa dig att uppnå dina mål.

Slutligen, använd hematit för att skapa en mosaik när du slutfört en manifestation. De bitar du samlat kommer att hålla dig modig och uppmuntrande när du fortsätter att sträva för dina mål. Hematit fungerar som ett verktyg för att göra underbara saker till verklighet. Låt Hematiten uppfylla ditt liv med hållbara glädje och förtroende.

Var detta ett bra inlägg?
JaNej
Dela gärna inlägget här!
Alexandra Geschwind
Alexandra Geschwind

Alexandra Geschwind är en passionerad författare med en stor erfarenhet och kunskap om kristaller, stenar och magiska föremål. Hon har specialiserat sig på detta område och skriver ofta artiklar om det för att dela sin kunskap med andra. Hon hoppas att hennes skrivande kan inspirera andra att upptäcka den fascinerande världen av kristaller och stenar och deras möjliga användningar inom healing, meditation och andra spirituella praktiker. Alexandra är också en aktiv medlem i gemmologiska och mystiska samfund och fortsätter att förkovra sig i dessa områden genom att delta i konferenser, workshops och andra evenemang.

Articles: 56

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI Chatbot Avatar
⚠️ Detta är en virtuell version av innehållsförfattaren Alexandra Geschwind
0
Din varukorg
  • Inga produkter i vagnen.