Kristaller och stenar

Man kan säga att så länge mänskligheten existerat så har ett intresse för kristaller och stenar funnits. Användningen av talismaner och amuletter dateras tillbaka till de första människorna, även om vi inte vet hur de tidigaste kristallerna och stenarna betraktades eller användes. Idag har de blivit trendiga föremål vars kraft hyllas av allt från framgångsrika investerare till modeller.

Kristallernas och stenarnas repetitiva kemiska struktur sägs förse dem med ett slags minne, vilket innebär att de har förmågan att bevara energier. Om du håller en kristall eller ädelsten med en avsikt att fylla den med din kärlek, kommer den att minnas din kärlek och sedan genomsyra alla miljöer där den placeras med kärlek. Därmed kan kristaller och stenar minnas negativa såväl som positiva energier och behöver därför ibland renas.


Utvalda produkter

Nedan ser du våra mest populära kristaller och stenar

Missa inte våra sänkta priser!

Via knappen nedan kan du se alla våra nedsänkta produkter just nu!

40%

Just nu finns det prissänkningar upp till 40 %

Våra nöjda kunder!

Man kan alltid lita på att Kristallerna.se har just det man är ute efter i kristall & sten väg!

Agnetha Nilsson
Agnetha Nilsson

Reiki

Har handlat från Kristallerna.se senaste året och blir alltid lika imponerad av deras sortiment och lättnavigerade hemsida!

Kristaller & stenar
Jonas Eriksson

kristallexpert

Jag hade letat efter en specifik sten på många sidor tills jag hamnade hos Kristallarna.se där denna sten såklart fanns i lager! Tack!

Rosmarin
Rosmarin Hedlund

Healer

Vad är kristaller?

En kristall är ett hårt, fast ämne som består av molekyler som binds samman i specifika mönster för att bilda en form med raka kanter och plana ytor. Det finns många olika sorters kristaller, och varje sort har sin egen speciella form. Du kan hitta stora kristaller, små kristaller, billiga kristaller och kristaller i dyrare utgåvor här på webbplatsen.

När man talar om kristaller i spirituella sammanhang så benämner man de ofta för helande kristaller, eftersom många människor tror att de har helande förmågor för själen, kroppen och sinnet.

Faktum är att många gamla kulturer trodde att äkta kristaller har helande egenskaper. Vissa hävdar att kristaller främjar flödet av god energi och hjälper till att befria din kropp och ditt sinne från negativ energi för fysiska och känslomässiga fördelar.

Vad är ädelstenar?

En ädelsten är en mineralbit som efter att ha slipats och polerats har gjorts till ett smycke eller annat föremål. Dessa små stenar har en lång historia som talismaner och amuletter och har använts sedan urminnes tider som ledstjärnor. Även i den moderna världen bär dessa stenar på otroligt mycket kraftfulla energier.

Ädelstenar hjälper oss att bättre kanalisera våra intentioner, öka våra vibrationer och ta fram den skönhet och magi som vi håller gömt inom oss. De kan också hjälpa oss att rensa sinnet och meditera för att gå ett steg djupare in i oss själva.

Alla kristaller och stenar har särskilda egenskaper

Kom ihåg att likt människor så består varenda kristall och sten av enskilda egenskaper. Tigeröga kan till exempel hjälpa de individer som söker klarhet, medan Ametist kan hjälpa dem som vill komma i kontakt med sitt inre jag.

Med lite övning och intuition kan vem som förstå sig på stenar och kristallers betydelse. Vill du lära dig mer om de respektive kristallerna och stenarna kan du med fördel läsa om dem på vår sajt. Läs och smält gärna våra definitioner, men kom ihåg att det är viktigt att bilda dig en egen uppfattning om dem.

Det finns också gott om guider för stenar och kristaller för nybörjare att läsa, både i tryckt form och som elektroniska källor. Det är bra att ha en förståelse för vad de olika stenarna och kristallerna betyder, men i slutändan är det viktigaste att du känner den där speciella dragningskraften till kristallen eller stenen du bestämmer dig för.

Kristaller och stenar betydelse

Med så många alternativ, hur ska man någonsin lära sig stenar och kristaller betydelse? Tja, faktum är att du inte behöver vara expert för att kunna navigera bland dina alternativ. Det enklaste sättet att identifiera dess egenskaper är faktiskt att kika på färgen. Nedan listar vi några populära kristaller och stenar i olika färger och vad de har för egenskaper.

FärgStenEgenskaper
Röda kristallerKarneol, Rubin, Röd JaspisFörser dig med energi och styrka
Orange kristallerBärnsten, Selenit, CitrinÖkar ditt intellekt och håller dig sysselsatt
Rosa kristallerRosa fluorit, Fosfosiderit, Rosa AgatFörser dig med kärlek och medkänsla
Gula kristallerCitronkvarts, Gul Månsten, TigerögaInspirerar till optimism och förser dig med glädje
Gröna kristallerSmaragd, serpentin, JadeKan hjälpa dig att känna dig mer jordbunden
Blå kristallerAkvamarin, Dianit, Lapis Lazuli, Blå BandagatGer dig lugn och skapar fred
Lila kristallerAmetist, Lila Turmalin, Lila JaspisGer dig balans, inspiration och styrka
Svarta kristallerTektik, Obsidian Svart KorallLäkande, stabiliserande och skyddande
Vita kristallerBergkristall, Vit Agat, ApofyllitRensar negativa energier

Hur tar jag ett val när jag ska köpa stenar och kristaller?

Du behöver som sagt inte känna till de exakta egenskaperna hos varje sten eller kristall för att köpa kristaller eller stenar. Det är viktigare att vara mottaglig och tillåta dig själv att dras till en sten eller kristall som kommer att vara betydande för dig. När du bläddrar bland våra kristaller och stenar här på sajten kommer du så småningom välja den eller dem du känner dig mest dragen till. 

Kom ihåg att när du köper stenar och kristaller online så kan du inte känna och klämma på dem på samma sätt som när du kikar på olika kristaller och stenar i en butik. Försök därför att bläddra igenom så många bilder som möjligt och läs noggrant om helande kristaller och stenar innan du tar ett beslut. Köp kristaller som tilltalar dig mest, eftersom de sannolikt kommer att hjälpa dig i din andliga utveckling.

Stenar och kristaller efter ditt stjärntecken

StjärnteckenKristallsorter
Väduren (21 mars -19 april)Bergkristall, Röd Jaspis och Korall
Oxen (20 april – 21 maj)Smaragd, Aventurin och Krysokolla
Tvillingarna (22 maj – 20 juni)Citrin, Agat och Tigeröga
Kräftan (21 juni – 22 juli)Regnbågsmånsten, Karneol, Pärlemor
Lejonet (23 juli – 22 augusti)Rubin, Pyrit och Lapiz Lazuli
Jungfrun (23 augusti – 22 september)Mossagat, Kyanit och Rosenkvarts
Vågen (23 september – 22 oktober)Turmalin, Regnbågsmånsten och Akvamarin
Skorpionen (23 oktober – 22 november)Granat, Malakit och Svart Obsidian
Skytten (23 november – 21 december)Turkos, Hematit och Sodalit
Stenbocken (22 december – 19 januari)Rödkvarts, Granat och Lapis Lazuli
Vattumannen (20 januari – 18 februari)Ametist, Akvamarin och Labradorit
Fiskarna (19 februari – 20 mars)Turkos, Fluorit och Celestin

Chakra kristaller

ChakranKristallsorter
RotchakratRöd Jaspis
SakralchakratKarneol
Solar plexus-chakratCitrin
HjärtchakratRosenkvarts
StrupchakratSodalit
Det tredje ögatLapis Lazuli
KronchakratBergkristall

Dra nytta av kristallernas energi

Kristaller avger och lagrar olika typer av energi. Därför, när du innehar en kristall, kommer den att förse dig med positiv energi. Huvudsyftet med att samla kristaller och stenar är sålunda att utnyttja deras energier för olika aspekter av ditt liv. Nedan är några sätt på vilka du kan ta del av deras helande egenskaper:

  • För att slappna av under meditation. Många kristaller avger en avslappnande känsla och därför kan de med fördel placeras i handflatan när du mediterar. Men du kan också bära kristaller som smycken när du utövar yoga eller meditation.
  • Som en lyckoamulett. En kristall eller sten kan du bära med dig hela dagen i din väska eller ficka för att ge dig lite extra tur.
  • Förse dricksvatten med energi. Många ägare av kristaller och stenar placerar dem bredvid sina vattenglas och låter sitt vatten förses med kristallernas kraftfulla energi.
  • Som inredningsdetalj. Kristaller kan användas som inredning för ett vackert hem med energi. Du kan placera dem på ditt soffbord, dina hyllor eller varför inte fönsterbänkar för att skapa mer ro på hemmaplan.

3 ting att känna till om stenar och kristaller

  1. Det är mycket viktigt att rena kristaller innan du bär dem. Genom att rena dem kommer de att ansluta till din kropp och frigöra sina helande krafter mer effektivt. Det finns flera olika metoder för att rena dem, bland annat kan man ta hjälp av rinnande vatten, mån- eller solljus, kristallkluster och till och med jord och sand.
  2. Tyvärr är inte alla kristaller äkta, eftersom vissa har tillverkats i ett laboratorium eller en fabrik. Många av dem är så briljant kopierade att inte ens experter kan se skillnaden vid en första anblick. För att få ut det mesta av din resa med kristallhealing vill du se till att du får den äkta varan. Lyckligtvis säljer vi bara kristaller och stenar riktiga här.
  3. När man talar om kristaller i örat menar man inte om kristaller och stenar som sådana. Kristaller i örat övningar är till för personer med en godartad lägesyrsel, som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat.

Värt att komma ihåg

Det kan vara stressigt att börja samla stenar och kristaller som nybörjare. Inte minst om du är förvirrad av alla deras unika egenskaper. Som tur är behöver du inte vara expert på dessa små kraftfulla föremål.

Faktum är att du kan välja vilken kristall som helst som du känner dig dragen till, så kommer den att manifestera bättre saker i ditt liv. Under din andliga resa kommer du troligen att hamna i besittning av många olika stenar och kristaller, som alla kan användas för olika ändamål.

Men vi måste erkänna att det kan vara något lättare att välja bland fina kristaller i en fysisk butik än via internet. Men oroa dig inte – när du handlar kristaller och stenar hos oss rekommenderar vi att du helt enkelt följer din magkänsla. Du kommer att dras till vissa specifika stenar och kristaller efter att ha bläddrat igenom vårt urval. 

Kanske faller du för vissa halsband med specifika kristaller eller armband med kristaller, eller så faller du för vissa specifika namn på kristaller. Vad det än är som lockar dig till dem, lita på din intuition.

Var detta ett bra inlägg?
JaNej
1
Din varukorg